Kurser i AI

Kickstarta AI/ChatGPT

Vill ni komma igång med AI på er arbetsplats? Här är en chans för dig och dina medarbetare att kickstarta användning av AI/ChatGPT. Kursen är utformad för alla som jobbar med information, text och bild på olika sätt: ledare, strateger, kommunikatörer med flera.  Kursen ska ses som ett första steg för alla som ”är nyfikna på AI, kanske testat lite ChatGPT, men inte fått kläm på det”.

AI-bild. AI-kurs vid havet, deltagare sitter runt ett bord.

Kursinnehåll

En kort översikt av AI i stort, men fokus ligger på att använda AI-verktyget ChatGPT, och framför allt version ChatGPT-4. Du kan betrakta verktyget som din nya, mångsidiga medhjälpare som kan svara på frågor, komma med förslag, skissa planer, sammanställa text och mycket mer.

Det är ganska enkelt att komma igång, men man behöver förstå några principer för att få ut produktiv eller konstruktiv nytta av ChatGPT. Hur skriver man instruktioner i ChatGPT:s prompt? Hur skapar man sina egna virtuella medhjälpare med ChatGPT? Var går gränserna? Ni får chans att testa tillsammans.

I kursen ingår också en övergripande inblick i hur man skapar bilder med AI, varav en del görs i applikationer utanför ChatGPT. (Om så önskas kan vi sen ta ytterligare ett kurstillfälle för att lära oss mer om hur man skapar bilder med AI.)

Föreläsning varvas med workshop så att alla får prova på. Här ges också möjlighet för er att tillsammans med mig diskutera hur ni ska kunna gå vidare och använda ChatGPT i er verksamhet. Möjlighet att ställa frågor efteråt via grupp-chat eller email.

AI-genererad bild av Åsa Stenström

Kursledare är Åsa Stenström. Åsa är inte någon generell ”AI-expert”, men har lärt sig en del om hur man kan använda både ChatGPT och att skapa bilder i applikationer som DALL-E, Leonardo och Midjourney. Framför allt har hon under en tid testat att använda olika AI-applikationer som komplement i sitt arbete.

asa@stenstrominfo.se, 070-7414615