Varför välja iWork?

Integrerat med Apples övriga program

Microsoft har sedan länge en stark position med sina Officeprogram: Word, PowerPoint och Excel. Om du tidigare har använt Microsofts Officeprogram kanske du tvekar inför att byta till iWork, som är Apples motsvarighet? iWork innehåller programmen Pages, KeyNote och Numbers.

En bra sak med Macdatorer är att du kan fortsätta att använda Officeprogrammen om du vill eller om det underlättar samarbetet i ditt jobb. Det här är något som du själv måste avgöra. Är ni många som ska kunna jobba i samma dokument och de andra använder exempelvis Word, kan det bli lite smidigare om du också väljer att arbeta i Word. Då missar du många av de finesser som följer med att använda Apples egna, integrerade program, men det kommer att fungerar alldeles utmärkt!

Det du vinner på att välja iWork är alltså bland annat just den här integrationen som gör att det exempelvis är lätt att lägga in bilder i Pages från iPhoto eller att använda musik från iTunes i KeyNote.

Arbetsglädje

Väljer du att jobba med iWork är det lätt att känna arbetsglädje! Programmen är både snygga och funktionella.

Enkelt att dela

Om det handlar om att du producerar dokument som andra mest ska läsa igenom eller komma med synpunkter på, då fungerar det lika bra om du använder iWorks program Pages, KeyNote eller Numbers. När du vill e-posta ett dokument väljer du exempelvis för Pages om dokumentet ska skickas som Pages, Word eller pdf.

Lagra i molnet – iCloud

En annan fördel är att iWork per automatik finns med i Apples iCloud – det är enkelt att göra dokumenten tillgängliga från de olika enheterna, du bara väljer att spara dem i iCloud om du är på datorn och är du i din iPhone eller iPad så är det där som dokumenten sparas ”av sig självt”.

Finns för Macdator, iPad och iPhone

En femte fördel är att Microsofts Officeprogram helt enkelt inte finns för iPad eller iPhone. Om du vet med dig att du kommer att ha nytta av att ibland kunna jobba med ordbehandling, presentationer eller kalkyler på din iPad, så är iWork helt enkelt det enda alternativet. Då kommer du att känna igen utseende och funktioner från hur programmen ser ut och fungerar i din dator, även om det inte finns lika många funktioner och finesser. Självklart finns också vissa skillnader i utseende beroende på att det är två olika typer av användargränssnitt för dator och iPad, men i det stora hela kommer du att känna dig hemma.

Prisvärt!

En sjätte fördel är priset. De tre programmen i iWork kostar i skrivande stund 149 kr vardera. En struntsumma för fantastiska program. Du handlar dem direkt från AppStore! (Om du är på väg att köpa en ny dator kan du också välja att få dem förinstallerade på datorn)

Vill du veta mer om hur olika företag gjort när de valt att satsa på Apples prylar kan du läsa här!