Med stolthet och glädje har vi i veckan gjort klar Rickard Söderbergs hemsida. Rickard är tenor på operan och har en himla massa åsikter om HBT-frågor, miljö, kultur och lite till. I uppdraget ingick att dels få rum med både sången och åsikterna, samt att skapa en image av en operasångare med rock-känsla.

Det här uppdraget har varit roligt och spännande på många sätt. Dels var det ett skönt avbrott att jobba med ett uppdrag som skiljer sig från de uppdrag vi gör annars. Att få jobba med en så spännande, färgstark, rolig, älskvärd och engagerad person som Rickard har varit superkul.

Men det finns ytterligare en intressant dimension i det här och det är att Rickard håller till i Malmö och vi har aldrig träffats. Jag hade sett honom en gång på tv, men tänkte inte så mycket mer på det. Så, hur fick vi kontakt? Jo, via Twitter. Rickard twittrar under namnet @GayTenoren och på något sätt hittade vi varandra. Jag tyckte att han hade bra åsikter och någon dag råkade vi enas om något och någon dag senare ställer han frågan om någon kunde hjälpa till med att göra om hans hemsida och jag sa JA! Och på den vägen blev det. För att lära känna varandra inledde vi med att video-Skypa.

Den här hösten har vi fått två uppdrag via Twitter och två via Facebook, men de tre andra kände vi sedan innan. Det gjorde vi inte med Rickard. Men nu känner vi honom!

Jag tycker det är skönt att se en operasångare som fattat hur viktigt det är med Sociala Media idag. Hans sätt att jobba med Twitter, Facebook och hemsida borde andra artister låta sig inspireras av.