Helena Wangefelt Ström har nyligen tillträtt sin tjänst som Kulturstrateg på Region Gotland. Hennes arbete bygger mycket på att hålla en dialog med olika aktörer och intressenter inom Gotlands kulturliv. För att kunna hålla dialogen levande och få olika åsikter att mötas har hon bett oss om hjälp att starta bloggen Kultur Gotland – Ö-möjligt.

Som en extra utmaning var det bråttom, så från första mötet till att bloggen låg ute tog det endast nio arbetsdagar, vilket inkluderade en bloggkurs med Helena samt att få Region Gotlands godkännande till bloggens utformning  – vilket inte var självklart eftersom det än så länge är ovanligt att Region Gotlands anställda bloggar i tjänsten.

En för oss rolig detalj är att Helena också bett att få använda ordet Ö-möjligt. Vaddå bett om? Ja, jag är inte tvärsäkert den första som har använt ordet, men under arbetet med Varumärket Gotland lyfte jag fram det ordet och sedan dess har det dykt upp då och då i resonemangen. Jag tycker det är jätteroligt att ordet används, men det intressanta med ordet är inte om det är mitt eller någon annans, utan att ordet rymmer så positiv kraft. Ö-möjligt. Möjligt just därför att vi befinner oss på en ö.

Parallellt med bloggen har Helena också startat Facebook-sidan Ö-möjligt och ett Twitterkonto. Nu blir det spännande att se om hon lyckas få fart på kulturfolket och få igång en levande dialog!

Lycka till!