När jag intervjuar och fotograferar folk så har jag väskan packad med följande:

  • iPad där jag har Evernote i vilket jag antecknat frågorna. Fast, jag antecknade frågorna i förväg i Evernote på MacBooken och sen synkades de till Evernote i både iPad och iPhone.
  • iPhone med Bluefires inspelningsapp som jag kan spela in intervjun på. När jag kommer till wifi-område kan jag enkelt få över ljudfilen till iTunes och skriva ner vad som sas.
  • Appen Easy Release som jag har både på iPad och iPhone. Där kan de som jag fotograferar skriva under på att de fråntar sig alla rättigheter till bilderna etc. Innan har jag fått folks godkännande muntligt till att bilderna används till reklam, men nu tycker jag det är på tiden att jag börjar med rutinen att få det skriftligt. I Easy Release förbereder jag genom att skriva ner namn och andra uppgifter på ”modellerna” och väl på plats tar jag fram min Bamboo-penna så att de kan skriva under direkt på skärmen. Väl i wifi-område kan jag skicka det påskrivna avtalet till dem.
  • Sen har jag min kära kamera, en Canon PowerShot SX1 IS som funkar i allt från supernärbild, till vidvinkel och 20 x zoom. HD-video också om det behövs. Automatiska eller manuella inställningar som man behagar. Jag tänker ibland att jag väl borde skaffa en systemkamera, men herregud, jag har ju alltid ”alla objektiv” med mig! Det är så praktiskt och bilderna blir riktigt bra.
  • Tja, sen har jag förstås lagt in intervjun i min kalender iCal som synkas över MobileMe med MacBook, iPhone och iPad, samt min attgöra-lista Things som jag också har i alla mina tre manicker. Där kan det ju ibland stå lite viktiga saker som vägbeskrivning eller portkod.

Det är vi som är Stenströms Information & Marknadsföring

Kappelshamn, Gotland, Sverige, Europa och Världen

stenstrominfo.se

stenstrominfo.se

070-7414615 • info@stenstrominfo.se
Åsa Stenström

Åsa Stenström

070-7414615 • asa@stenstrominfo.se
Roine Andersson

Roine Andersson

070-7278393 • roine@stenstrominfo.se