Just nu jobbar jag med ett bildspel som skall innehålla flera illustrationer och jag känner mig så himla nöjd med det sätt jag använder de digitala verktyg jag förfogar över.

För den som är intresserad är min arbetsordning så här:
1) Jag gjorde de första kluddskisserna i Muji Notes med en Wacom Bamboo Stylus – alltså en penna man kan använda till sin iPad. Pennan är ganska klumpig, så det är ingen idé att pilla med bilderna och det är ju faktiskt precis det som är bra i det här stadiet.

De här kluddskisserna kunde jag snabbt ta fram och gå igenom med ett par personer när vi sprang på varandra – jag hade ju iPaden i väskan. Det var enkelt att lägga till synpunkter och i Muji Notebooks översiktsläge kunde jag ändra ordningen på skisserna.

2) Jag började testa hur ett par figurer ska se ut i Corel Painter 12. Då ritar jag med ett urgammal Wacom Intous digitalt ritbord som fortsätter att fungerar år efter år… Det är alltså som att teckna med en penna och den här pennan har precision. Painter är ett helt enastående konstnärsprogram som inte har någon konkurrens.

3) Sen testade jag lite i Keynote som är det program som jag gör själva presentationen i. Också där anser jag att programmet är helt enastående att jobba med.

4) När jag sen närmar mig skarpt läge för hur jag ska kunna visualisera min idé så går jag till Muji Notes igen och exporterar alla de skissade sidorna som jpg-filer, samt mailar till mig själv. Dessa jpg-bilder kan jag sedan montera i Keynote och på så sätt få en överblick på hur många slides jag kommer att behöva göra. Jag väljer Ljusbordsläget så kan jag sortera och fixa. När jag fått till en bra ordning skriver jag ut bilderna, nio på varje A4-sida och nu kan jag gå igenom alltihop en gång till och göra noteringar om exakt vilka bilder jag behöver göra i Painter och vilka jag kan göra direkt i Keynote.

Jag gillar det här arbetssättet därför att jag inte slösar med papper, jag kan jobba kreativt och i samspel med andra. (En variant hade varit att maila skisserna på iPaden till de jag behövde diskutera dem med, det hade också gått) Att göra bilder digitalt från start underlättar friläggning och gör det enklare att arbeta vidare med bilderna. Kanske behöver jag ändra en linje, kanske behöver jag ändra en färg?

Jag är så lycklig över att leva i den här tiden när jag har möjlighet att jobba på det här viset! Arbetsglädje!

Det är vi som är Stenströms Information & Marknadsföring

Kappelshamn, Gotland, Sverige, Europa och Världen

stenstrominfo.se

stenstrominfo.se

070-7414615 • info@stenstrominfo.se
Åsa Stenström

Åsa Stenström

070-7414615 • asa@stenstrominfo.se
Roine Andersson

Roine Andersson

070-7278393 • roine@stenstrominfo.se