Är du nyfiken på vad man kan göra med en iPad? Vad ska man ha den till? Vilka kommunikationsproblem löser den?

Vi är också nyfikna! Därför har vi sedan en tid ägnat åt oss att utforska möjligheterna med en iPad, både i teorin och praktiken. Vi har testat att använda vår iPad, diskuterat utvecklingen för publicering och provat på att göra både iPad-app och iBook.

Än så länge är iPad inte officiellt lanserad i Sverige, men det har ändå gått att köpa iPad via olika kanaler. I början av november hade Apples iPad 95 procent av världsmarknaden för läsplattor. I början av oktober rapporterades det att iPad var den bäst säljande gadgeten/teknikprylen någonsin. I början av oktober hade man sålt 8,5 miljon iPads. Vi förväntar oss att iPad lanseras i Sverige vilken dag som helst.

Hur blir det då här i Sverige? Kommer vi att se samma köplust som med iPhone? Man kan tänka sig att en smart mobiltelefon är något som fler behöver än en läsplatta, fast samtidigt är iPaden så mycket mer. Å ena sidan är iPad en elegant hightech-pryl, men å andra sidan är den en intelligent och användarvänlig handdator som kan användas både av äldre med nedsatt syn och av vissa personer med kognitiv funktionsnedsättning som kanske inte klarar att använda en vanlig dator. Så, kanske är det tvärtom så att marknaden för iPad är större?

En iPad ger sköna läsupplevelser, internetsurfing och man kan också använda de vanliga programmen i Apples iWork (motsvarande MS Office). Man lär sig ganska snabbt att skriva på multitouch-tangenterna. På något sätt förändras din relation till din dator med en iPad. Det blir mer intimt, du kommer närmare – ungefär så som när du läser en bok.

Vi är lite förälskade i företeelsen iPad. Vi kommer att mingla runt i vimlet på Företagardagen 18 november. Ta dig tid att prata med oss om du är nyfiken på iPad och den nya tidens läsupplevelse!

Det är vi som är Stenströms Information & Marknadsföring

Kappelshamn, Gotland, Sverige, Europa och Världen

stenstrominfo.se

stenstrominfo.se

070-7414615 • info@stenstrominfo.se
Åsa Stenström

Åsa Stenström

070-7414615 • asa@stenstrominfo.se
Roine Andersson

Roine Andersson

070-7278393 • roine@stenstrominfo.se