Note to myself – Almedalsveckan 2013

Varje år när Almedalsveckan är slut så tänker jag, och säkert du med, ”till nästa år ska jag komma ihåg…”. Nu sitter jag här och undrar vad det var jag skulle komma ihåg och har lyckats skramla ihop följande grundläggande tips till mig. Kanske har också du nytta av dem när du tar klivet in i Almedalsveckan 2013?

Välj din Agenda!

En del av tjusningen med Almedalsveckan är förvisso att man kan vara spontan och nyfiket slinka in på ett seminarium därför att man just råkade gå förbi. Men, om du inte vill missa just de seminarier som ligger i ditt intresseområde är det smart att först gå igenom programmet och lägga in det som du är intresserad av i din kalender. Då har du en ram att utgå ifrån – om du sedan väljer att göra andra saker är det helt okej, men då har du i alla fall en plan att återgå till om det uppstår tomrum.

Enklast använder du den officiella appen som finns för iPhone och Android. (Det är Roine Andersson som har designat användargränssnitt på uppdrag av Peek-A-Boo)

  1. Välj ut dina Favoriter.
  2. Gå igenom Favoriterna dag för dag och välj vilka du vill ha i Agendan.
  3. Gå igenom Agendan och notera vilka aktiviteter som är dubbelbokade – de är rödmarkerade tills du valt vilken av dem du ska gå på.
  4. Exportera din Agenda till din kalender, exempelvis iCal om du är Appleanvändare.
  5. Kontrollera kalendern på din iPad eller Mac så får du överblick och kan se övriga möten som du bokat in under veckan.

Sköna skor!

Du kommer antagligen att gå och stå en himla massa under Almedalsveckan. Välj därför sköna skor framför tjusiga och eleganta. Till alla som brukar gå i klackar vill jag påpeka att Visby innerstad är full av kullersten och backar. Trädgårdarna och själva Almedalen har gräsmatta… I say no more.

Var ute i god tid!

Jo då, du kan strosa runt lite skönt avspänt, glida runt, hoppa in på något arrangemang här och där – men om du verkligen vill delta på ett visst arrangemang så är ett smart tips att vara där en halvtimme innan. Vissa arrangemang blir löjligt fullknökade med publik och det är trots allt ganska skönt att sitta på en stol om något pågår längre än en halvtimme…

Ladda prylarna!

Ta för Guds skull med dig laddare till alla dina manicker! Det finns både 3G och 4G i Visby och nätet förstärks för att klara den enorma belastning som uppstår under Almedalsveckan då alla vill rapportera om allt på sociala medier. Dina prylar kommer att sluka batteri som aldrig förr! Stäng av bluetooth som drar energi. Spana in alla möjliga ställen att ladda grejorna på och ta varje chans till att ladda.

Ladda dig själv!

Ät en rejäl frukost. Ta varje chans att grabba något ätbart eller drickbart. Jo, det pratas mycket om allt gratisätande i Almedalen, men när du just behöver en dricka eller en bit mat så kan du ge dig den på att all gratismat är som bortblåst. Ibland håller inte heller gratismaten så bra kvalitet… Rikta in dig på att äta i lugn och ro på något matställe emellanåt!

Ha kul!