Vår dator-leverantör Macoteket bjöd in till seminarie under rubriken Publicera för iPad. Vi som var där fick ta del av satsningar som görs och planeras för den nya revolutionen för publicering av tidningar, magasin och böcker, iPad (och alla dess efterföljare som snart kommer).

Bonniers projekt Mag+ imponerade mest på mig. Deras inställning till kreativitet och skapande värmde. Teknik i alla ära men läsarens upplevelse är viktigast. Har du en iPad kan du köpa deras tidning Mama på iTunes Store. En fantastisk läsupplevelse.

Adobe ligger långt fram med tekniska verktyg för iPad-publicering. InDesign CS5 kommer att få nya verktyg som möjliggör att publicera ett interaktiv och levande magasin. CS5-bloggen har en bra sammanställning här. Deras flaggskepp är magasinet Wired för iPad.

Det företag som har kommit längst är holländska Woodwing. De har utarbetat en produktionskedja, baserad på InDesign, som är så bra att t o m Apples CEO Steve Jobs är imponerad. Woodwings lösning rikttar sig till större publicister med en färdig lösning hela vägen från produktion till försäljning. Imponerande.

Woodwing påpekade tydligt att publicering för iPad handlar om designade magasin, inte om en pdf-kopia av den tryckta tidningen.

Det är vi som är Stenströms Information & Marknadsföring

Kappelshamn, Gotland, Sverige, Europa och Världen

stenstrominfo.se

stenstrominfo.se

070-7414615 • info@stenstrominfo.se
Åsa Stenström

Åsa Stenström

070-7414615 • asa@stenstrominfo.se
Roine Andersson

Roine Andersson

070-7278393 • roine@stenstrominfo.se