För många e-postkonton att hålla ordning på?

För det mesta använder jag Apples vanliga e-postprogram Mail. Där har jag lagt in tre olika e-postkonton som jag använder till olika saker. Ett för mitt arbete i Stenströms, ett privat och ett Apple ID-konto. Det där fungerar hur bra som helst. Inga problem. Förutom att jag får mycket spam. Därför har jag valt att få notiser på min iPhone och Apple Watch endast när ett e-brev kommer från en favoritmarkerad kontakt. Annars skulle det blippa och plinga hela dagarna.

Men så har jag via Kusinerna Kommunikation ett uppdrag som konsult hos Region Gotland. Där har jag ytterligare en e-postadress. I början lade jag in det kontot i mitt vanliga Mail, men strax började det bli lite för rörigt. Dels att hålla ordning på de e-brev som skickades till mig, men också vad gäller de e-brev som jag skickade – avsändaren måste bli rätt. Plus att det nu kunde komma viktiga e-brev från alla möjliga inom Region Gotland, så jag kunde inte favoritmarkera alla kontakter för att få notiser. Då bestämde jag mig för att använda ytterligare en e-postklient och mitt val föll på Spark som jag testat innan. Nu hanterar jag alltså e-brev till och från mitt Region Gotland-konto i Spark, medan övriga epostkonton fortsätter att vara i Mail.

Nu använder jag den inte så avancerat som i videon nedan, men för mig fungerar Spark utmärkt. Jag kommer åt min e-post från alla mina Apple-enheter. Jag får notiser om nya e-brev både på iPhonen och min Apple Watch.

Så, om du också har uppdrag i organisationer eller företag där du får ett eget e-postkonto, kan ett smidigt sätt att skilja ut dessa från dina andra e-postkonton vara att skaffa ytterligare en epost-klient.