Få saker gjorda!

Som företagare vill man alltid komma åt sina planeringar oavsett var man befinner sig. Alla skapar vi listor på saker som ska produceras, folk som ska kontaktas och produkter som ska levereras. Vi gör våra Att göra-listor. Hur vi hanterar detta och vilka hjälpmedel vi använder kallas för GTD, Getting Things Done. Åsa och jag tar hjälp av programmet ToDoist.

I programmet skapar man Projekt och delprojekt. Man lägger in uppgifter under varje projekt med uppgifter om vad som ska göras. Till varje uppgift kan man lägga till påminnelser, förfallodagar, notifieringar och anteckningar. En stor fördel med ToDoist är att man också kan samarbeta, dvs dela listor och uppgifter med personer i arbetsgruppen.

Programmet finns för iPhone, iPad, Mac och snart också för Apple Watch. Alla listor man skapar och alla uppgifter man lägger in synkar mellan användarens olika prylar. Man har alltså alltid tillgång till sina Att göra-listor bara man har minst med sig iPhonen.

Sa jag att programmet är snyggt också? Och det går snabbt att komma igång.

2 kommentarer
 1. Maria Björkman
  Maria Björkman says:

  Hej där! Jag har i några år använt appen Things, och den verkar funka ungefär på samma sätt som Todoist. Jag är lockad att testa nytt, men samtidigt – varför, när jag tycker det jag har funkar så bra? Är ni bekanta med Things också, och kan jämföra?

  • Roine
   Roine says:

   Vi använde Things ett par år i början eftersom det var den enda programmet som fanns för flera enheter. Men möjligheten att dela projekt fanns inte då därför övergav vi det. Things är säkert mycket bättre nu. Men alldeles för dyrt. Och lite för många funktioner och för gammalt gränssnitt för min smak.

Kommentarer ej möjligt.