Inlägg

Eftersom iCal ingår som standard i Apples prylar är det troligt att du försökt dig på att använda den kalendern. Ännu troligare med tanke på att iCal synkroniseras så enkelt via iCloud.

Grunderna i hur du hanterar iCal och iCloud hittar du här.

Något som få verkar utnyttja är möjligheten att Dela kalender.

Först behöver vi komma överens om att nu när jag skriver om Apples kalender så heter den iCal. Men när jag skriver om att ”dela kalender” så är det inte hela iCal jag syftar till. Du kan skapa hur många kalendrar du vill inuti iCal. Vitsen med det är att du kan använda kalendrarna för olika saker. Dels kan det vara praktiskt att ha olika färg på exempelvis idrottsaktiviteter, jobbaktiviteter eller familjeaktiviteter. Det ger bättre överblick. Men det riktigt fiffiga är att du också kan dela dessa kalendrar med andra.

OBS! Att Dela kalender är inte samma sak som att Bjuda in personer till en aktivitet.

Varför ska man dela kalendrar?

Om du exempelvis ingår i en projektgrupp och alla använder iCal, så förenklar det om gruppledaren kan lägga ut sådant som mötestider i en gemensam, delad kalender. Då ser alla vad som läggs in direkt i sitt eget iCal. Man kan välja om alla ska kunna ändra en sådan aktivitet eller om det bara är den som skapat aktiviteten som kan ändra den.

Man kan också tänka sig att om du jobbar i en konstellation med VD + assistent, så kan assistenten sköta alla tidsbokningar via en delad kalender, samtidigt som VD alltid kan gå in och justera dessa tidsbokningar – om man inte bestämt att denne inte ska kunna göra det utan att kontakta assistenten förstås.

Jag och Roine delar tre jobbrelaterade kalendrar med varandra.

  • Stenis Jobb som båda ändrar i.
  • Stenis Roine som endast Roine kan ändra i.
  • Stenis Åsa som bara jag kan ändra i.

Eftersom vi jobbar tillsammans är det viktigt att vi enkelt kan boka in möten som berör oss båda, då är det skönt att kunna lita på informationen i våra delade kalendrar.

Om du lever tillsammans med en eller flera så uppstår säkert flera tillfällen då ni bokar in olika saker i era kalendrar. Istället för att som förut kanske ha en gemensam väggkalender där alla skriver in sina olika aktiviteter kan ni dela en kalender som ni kanske kallar för ”Familj” med varandra. Eller så delar var och en en kalender med de övriga.

Kom ihåg!

Var noga med att ha också en privat kalender som bara är för dig! Det blir exempelvis inte bra om du skriver in att du ska köpa tårta och födelsedagspresent i en kalender som du delar med födelsedagsbarnet… Det finns skäl till att somligt behöver vara privat.

Det är vi som är Stenströms Information & Marknadsföring

Kappelshamn, Gotland, Sverige, Europa och Världen

stenstrominfo.se

stenstrominfo.se

070-7414615 • info@stenstrominfo.se
Åsa Stenström

Åsa Stenström

070-7414615 • asa@stenstrominfo.se
Roine Andersson

Roine Andersson

070-7278393 • roine@stenstrominfo.se